6 Ceainării recomandate în București

Andrei Pop      Tuesday, June 18, 2019

Share this page with a friend

Am decis să scriu acest articol întrucât mi se pare important să cunoaștem nu doar ce și cum să facem ca să fim oameni plăcuți, ci și unde putem să mergem ca să oferim această experiență, sau pur și simplu dacă noi vrem să ne bucurăm de ea.

În rândurile ce urmează, am să îți prezint câteva locații pe care le-am explorat de când am ajuns prin București, și care consider că se pretează nevoilor menționate mai sus.

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă.

 

Ceainăria Infinitea

Pentru mine personal, aceasta este locația favorită din tot Bucureștiul. E o ceainărie cochetă, retrasă, care pune intimitatea și discreția pe primul loc. Mi-aduc aminte că prima dată când am mers la această ceainărie am trecut pe lângă ea, întrucât nu am observat intrarea. Este semn la intrare, dar și acela e discret.

Ce mi-a plăcut cel mai mult aici este atmosfera vintage a întregului local. Când intri pe ușă zici că faci o imersiune în anii ’30-’40, unde întreg mobilierul e tapițat cu tipare florale și mobilier de lemn ornat cu atenție de niște mâini care nu știau de graba zilelor noastre.

Pe timp de vară te poți bucura de aer curat și verdeață în grădina interioară și mesele din fier forjat.

Per total, e locația perfectă pentru cei ce își doresc puțină liniște. Aici am avut cele mai interesante discuții și tind să cred că locația a contribuit la stimularea acestui impuls în mintea și sufletul celor cu care am mers acolo.

 

Ceainăria Camera din Față

Cumva la polul opus ceainăriei infinitea, Camera din Față este o ceainărie pe cât de așezată și liniștită, pe atât de animată. Mie îmi place să îi spun ceainăria-cafenea întrucât are o abordare foarte modernă într-un ambient plin de influențe din trecut.

Ce m-a amuzat și m-a dus cu gândul la copilărie au fost mesele care sunt făcute din mese de mașină de cusut mecanică, de pe vremea bunicilor noștri.

Deci, dacă vrei să ai parte de intimitate dar și de energie și forfotă, Camera din Față e perfectă pentru tine. Aș putea spune că e genul de ceainărie pe care numai un extrovertit convins ar fi putut să o creeze.

 

Ceainăria Serendipity

Dacă vrei o experiență „ca acasă” mergi la serendipity. Cel puțin când am trecut eu pe acolo, erau cărți peste tot, se ședea pe canapele iar atmosfera în general era ca și când ai fi mers în vizită la un prieten acasă și stați împreună la o poveste în living.

Grădina interioară e și ea drăguță, dar nu îți pot spune prea multe întrucât eu am vizitat ceainăria pe timp de iarnă, când totul era în spirit de sărbătoare, cu globulețe pe perdele și o lumină plină de căldură.

 

Bohemia Tea House

Am ajuns recent la această ceainărie, mai mult din curiozitate. E ceainăria artiștilor. Are un stil modern, care comunică foarte clar o apreciere pentru arta contemporană. Deși eu nu am avut ocazia să mă bucur de acest lucru, din ce am înțeles sunt zile în care poți să te bucuri de prestații live ale colegilor de la conservatorul de vis-a-vis de ceainărie.

Deci, dacă ai o apreciere pentru arta modernă și vrei să porți o discuție pe teme de actualitate cu prietenii tăi, această locație s-ar putea să fie ideală pentru tine.

 

Ceainăria Santhe

Totul e alb roz și maro. Când am intrat prima dată acolo mi-am adus aminte de primăverile japoneze în care frunzele de cireși abună peisajul. Am avut impresia că am intrat în inima unui cireș primăvara.

Ce mi-a plăcut foarte mult în această locație e că totul e simplu – mobilierul e minimalist, ambientul e degajat și tavanul e înalt. Parcă totul a fost gândit să îți transmită „Hai, calmează-te. Nu te mai complica atâta. Relaxează-te și bucură-te de poveste.”

Cumva, deși e un spațiu închis, poți să respiri liniștit. Nu te sufocă precum alte locații mult mai încărcate cu tot felul de chilipiruri.

 

Seneca Anticafe

Deși nu e chiar o ceainărie, te poți bucura de o experiență tipică ceainăriilor și aici. De fapt, locul acesta e ceva mult mai mult decât o ceainărie tipică. Ce mi-a plăcut aici cel mai mult: accesul la bucătărie și autoservirea la discreție. Pare poate superficial, dar această libertate m-a făcut să mă simt foarte bine primit.

Știi vorba aceea: „simte-te ca acasă”. Ei bine, chiar așa mă simțeam. Mai mult, această locație nu se pretează nu doar discuțiilor la un ceai. E un loc propice pentru studiu și lucru. Au librărie, spațiu de co-working, cameră antifonică pentru cei ce vor să lucreze în liniște absolută, și chiar și spațiu pentru conferințe și prelegeri.

Sora mea a ținut lansare de carte la Seneca, ceea ce mi s-a părut foarte potrivit, dat fiind contextul.

Un lucru iarași interesant e sistemul de plată pe oră cu acces la toate beneficiile de oferite de locație. Ce mi s-a părut iarăși foarte ingenios aici e că, pentru monitorizarea timpului petrecut la locație, primești un card de carton. Dar nu e orice card de carton. Fiecare card e inscripționat cu numele unui mare intelectual din lume, iar rezevarea ta este înregistrată sub acel nume. Mi se pare o metodă foarte elegantă de a promova personalități de care poate că nu știe chiar toată lumea, dar a căror contribuțe în ceea ce înseamnă evoluția umanității a fost instrumentală.

...

Acestea ar fi câteva locații pe care ți le recomand dacă vrei să te bucuri de experiențe plăcute alături de prieteni, colegi de serviciu și colaboratori. Sunt sigur că mai sunt și altele, așa că te rog să îmi spui și tu ce locații ai descoperit în București, care oferă posibilitatea de a ne bucura de un stil de viață plăcut și împlinitor.


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!