Află acum care sunt ochelarii de soare perfecți pentru fizionomia ta

Andrei Pop      Friday, June 7, 2019

Share this page with a friend

Ochelarii de soare sunt un accesoriu care ne poate ajuta să îmbinăm utilul cu plăcutul. Dar, pentru a face acest lucru bine, e important să ne asigurăm că perechea pe care o alegem chiar ni se potrivește. Din fericire, lucrurile stau destul de simplu, așa că am să te sprijin cu o serie de infografice care clarifică totul.

Intenția generală din punct de vedere estetic este să folosim forma ochelarilor ca un mijloc prin care să echilibrăm aspectul feței. De ce? Pentru că simetria și armonia sunt atractive pentru noi oamenii. În timp, am fost condiționați să apreciem formele cu o geometrie cât mai armonioasă, iar adiția acestui accesoriu nu face rabat de la această regulă.

 

În primul rând, să discutăm forma feței...

Există 7 tipuri de forme ale feței:

Acestea fiind spuse, vei vedea probabil tot felul de variațiuni care specifică și alte forme, dar acesete 7 sunt un punct bun de început.

 

 

 

Cum asortăm ochelarii pentru fizionomii feminine

Uite mai jos câteva idei, în funcție de unde te încadrezi ca și tipar.

 

Cum asortăm ochelarii pentru fizionomii bărbătești

La domni lucrurile stau relativ la fel, dar cred că ajută câteva exemple specifice.

 

Câteva ponturi de etichetă atunci când purtăm ochelari de soare

Fiind un blog de etichetă, nu am cum să nu vorbesc despre elefantul din cameră: eticheta în folosirea ochelarilor de soare.

Un prim pont este că, atunci când facem cunoștință cu persoane noi, se cade să ne dăm jos ochelarii de soare dacă situația ne permite. Motivul antropologic este că oamenii tind să creeze raport mult mai ușor cu persoanele cu care fac contact vizual în momentul introducerii. Ochelarii de soare, evident, acționează ca o barieră în acest sens și transmit interlocutorului că avem ceva de ascuns.

Ochelarii de soare nu se poartă în încăperi. Excepție fac ochelarii de vedere dacă sunt făcuți cu lentile colorate și ochelarii pentru nevăzători sau persoane cu probleme medicale. Atunci când nu porți ochelarii, ideal ar fi să îi poți pune într-o geantă, în cutia lor special desinată.

Nu folosi ochelarii de soare pe post de oglindă. Dacă ai nevoie să te aranjezi, trebuie să o faci la toaletă, nicidecum într-o locație publică. Deci, clar vei avea la dispoziție o oglindă pentru acest lucru.

Cam atât pentru moment. Scrie-mi un comentariu despre ce subiecte vrei să mai discutăm, pentru ca brandul TU să devină un brand recunoscut pentru experiența plăcută pe care o oferă cu fiecare ocazie. Pe curând!


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!