Arta ceaiului: ustensile utile acasă, la birou și în călătorii

Andrei Pop      Monday, June 17, 2019

Share this page with a friend

Eticheta este arta de a fi un om plăcut oriunde, oricând. Ca să putem face asta, trebuie să avem un stil de viață care ne ajută să emanăm energie pozitivă, calm, armonie interioară și orice altă vibrație care atrage pozitivitatea din oameni către noi.

În această idee, e esențial să avem acces la unelte care ne fac viața mai plăcută nouă și celor din jur. Și despre asta va fi întreg articolul. Dacă în articolele anterioare ți-am oferit sugestii despre cum poți fi o gazdă bună, sau despre cum să fii o companie plăcută pentru colegii de la birou când bei cafea sau ceai, în acest articol vreau să mă asigur că TU te simți excepțional de bine, astfel încât toată lumea să vrea să fie în preajma ta. Până la urmă, dacă stăm să ne gândim lifestyle-ul nostru e unul dintre lucrurile care ne poate face magnetici, sau nu :)

Așadar să îi dăm drumul.

În esență, vreau să te ajut să explorezi anumite unelte care îți vor fi de ajutor în 3 contexte diferite:

  • Acasă, când vrei să te bucuri de un ceai relaxant, tu cu tine, în intimitatea ta;
  • La birou, dacă vrei să aduci experiența de acasă când ai de lucrat intens la niște proiecte importante;
  • În călătorii, atunci când vrei să te bucuri în stilul tău de peisajele pe care le vezi din tren sau din mașină (din avion mai greu că nu te lasă cu lichide în volume de peste 100 ml în majoritatea cazurilor, dar nu e nicio problemă pentru că, de regulă, poți servi ceai pe avion din partea casei);

 

Pentru acasă

Cu toții avem momente când vrem să ne relaxăm, să ne uităm la ploaie sau la lună și să ne scufundăm în melancolii, în amintiri plăcute și poate să ne uităm cu cineva drag la un film bun. Ei bine, pentru astfel de contexte, ideală este o ceașcă mai groasă din porțelan, ca să nu te arzi nici tu, dar și ceaiul să rămână cald mai mult timp. 

Câteva variante care mi-au atras atenția, și pe care le găsești pe site-ul artaceaiului.ro sunt:

Acestea pot fi folosite și drept cadouri pentru cei pasionați de intro și retrospecție, și, bineînțeles, pentru cupluri pasionate de lumea ceaiurilor.

Dacă vrei să servești ceaiul cu familia și vrei să o faci cu stil, îți recomand unul dintre cele 3 seturi de mai jos:

  • Tamari – e un set minimalist, potrivit pentru un ambient luminos cu un spirit modern;
  • Lifen – combinând griurile cu marouri, modelul de pe acest set îl face mai potrivit pentru o cameră orientată spre natură. Poate un living ornat cu câteva ghivece de ficus și niște plante cu un iz un pic mai sălbatic;
  • Maje – este un design simplu în negru și roșu, cu insipirații din cultura japoneză. E ideal pentru cei ce vor să se bucure de experiențe mai exotice.

Dacă niciuna dintre variante nu îți surâde, găsești o mulțime de alte variante aici.

 

La birou

Ceaiul la birou este un mijloc prin care să ne menținem liniștiți și armonizați pe parcursul unei zile stresante. Și, tocmai ca să eliminăm alți potențiali factori stresori, e bine să luăm în considerare și niște măsuri de siguranță, în eventualitatea în care dăm cu mână peste cană sau ne lovim cu cana de un coleg.

De aceea, îți recomand să optezi pentru o cană de porțelan cu capac de silicon. E un mijloc prin care te asiguri că te bucuri la maxim de ceaiul cald, fără a risca să îl verși pe laptop sau pe colegul de birou.

În cazul în care împarți un birou cu un alt coleg care nu bea ceai, probabil va trebui să îți faci infuziile în cantități mai mici, și, mai ales, într-o manieră mai flexibilă. În această idee, îți recomand acest să optezi pentru un infuzor mic, ce poate fi folosit în mod repetat și e ușor de curățat.

 

În călătorii

Mai ales dacă vrei să optezi pentru un stil mai clasic, poți folosi un termos Midnight oferit de cei de la Cărturești. Acest termos ține băuturile calde timp de 6 ore iar cele reci timp de 24 h.

Pentru pasionații de munte, o opțiune relevantă e termosul wildlife. Acest termos se poate atașa la găicile echipamentelor tale, ceea ce îl face mult mai ușor de utilizat pe timpul drumețiilor și escaladelor.

Totodată, dacă intenționezi să îți faci infuzii pe munți și câmpii, ideal ar fi să ai la îndemână și un infuzor accesibil și flexibil.

 

Acestea ar fi câteva elemente esențiale. Sunt sigur că tu ai și alte idei despre ce ar mai fi util băutorilor de ceai acasă, la birou și în călătorii. Dacă ai sugestii, scrie-ne un comentariu ca să afle toată comunitatea și să creștem împreună. Pe curând!
 


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!