Câteva cuvinte despre Martini

Andrei Pop      Friday, June 28, 2019

Share this page with a friend

Recent am decis să scriu câteva articole despre cele mai populare băuturi alcoolice de care ne-am putea lovi în existența noastră pe Terra. Inevitabil, am ajuns și la Martini. Așadar, hai să vedem ce e, ce variațiuni există, și cum ne putem bucura de el.

Dacă încă te întrebi cum e relevant un martini în sfera etichetei și protocolului, răspunsul e același ca în cazul tuturor băuturilor despre care am discutat pe acest blog: cunoașterea aduce cu sine rafinament, iar rafinamentul crește șansele ca noi să fim o companie plăcută pentru oameni de calitate.

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă.

 

Ce e un martini?

Martini este un cocktail obținut cu gin și vermut bianco, deși se obișnuiește înlocuirea ginului cu votcă.

 

Ce variațiuni există?

Uite câteva exemple aici:

  • Vodka Martini (înlocuiește ginul cu vodka);
  • Dirty Martini (i se adaugă puțină saramură de la măsline sau chiar pastă de măsline);
  • Gibson (în locul măslinei, se decorează cu ceapă-perla);
  • Vesper Martini (combinație de gin, vodka și vermut). Se mai numește și 007, fiind o rețetă popularizată de filmele cu James Bond;
  • Perfect Martini (cantitatea de vermouth se împarte egal între cel dulce și cel sec);
  • Dry sau Extra dry (se folosește și mai puțin vermut sec decât in mod normal);
  • Extra-olive (ceea ce îl transformă într-un Churchill Martini). Martini-ul Churchill este un martini sec, care nu conține vermuth. I se spune astfel întrucât acesta este modul în care Winston Churchill ar fi consumat martini-ul.

Cam atât pentru moment. Dacă vrei să un client educat, cu gusturi și mai rafinate, uite câteva detalii despre vermut, vermut martini și gin. Totodată, dacă vrei să afli și mai multe despre etichetă, protocol, stil și multe alte lucruri legate de arta de a fi un om plăcut oriunde, oricând, înscrie-te la Facebook Messenger Newsletter. Pe curând!


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!