Despre Vermut: istoric, tipuri și alte informații utile

Andrei Pop      Saturday, June 29, 2019

Share this page with a friend

Spuneam în articolul despre Martini că voi detali puțin subiectul vermut. De ce? Pentru că în producerea de martini se folosește, de regulă, vermut. De aceea, e important să știm câteva lucruri și despre acesta, pentru a înțelege mai bine ce consumăm când comandăm un martini.

Origini

Primul care a folosit cuvântul vermut ca denumire comercială este Antonio Benedetto Carpano, din Torino, Italia, în 1786. El s-a inspirat din rețeta germanilor pentru vinul pelin, în limba germană pelinul și vinul pelin numindu-se "Wermut".

 

Principalele tipuri de vermut

Există trei mari tipuri de vermut:

  • Extra Sec – are o concentrație de alcool de 18-19 ° și zahăr nu mai mult de 3,5%;
  • Bianco (alb) – este de obicei sec. Se poate bea ca aperitiv simplu, dar se folosește mai mult în cocktail-uri precum Martini;
  • Rosso (roșu) – este servit ca aperitiv sau rediluat cu alte băuturi. Mai poate fi folosit în cocktail-uri precum Manhattan. Are o concentrație de alcool de 16-17 ° și un conținut de zahăr de 16-18%.

 

Alte tipuri speciale

Punt e mes

Înseamnă „un punct și jumătate” în piemonteză. E un tip de vermut produs inițial de familia Carpano din Torino. Din 2001 însă, distilăria a fost cumpărată de o altă distilerie – Fratelli Branca din Milano. Este un vermut de culoare maro închis, cu o aromă puternică, situată între vermutul rosso și campari. Este folosit deseori ca un substituent pentru vermutul rosso în anumite cocktail-uri precum Americano, Manhattan și Negroni.

Vermut Martini

A nu se confunda cu cocktailul numit Martini. Vermutul Martini este o marcă italiană de vermut, numită după compania producătoare Martini & Rossi Distilleria Nazionale di Spirito di Vino din Torino.

Este o combinație de 4 ingrediente: vin, produse vegetale, zahăr și alcool. Din momentul creației și până astăzi, au apărut o serie largă de varietăți de vermut martini, motiv pentru care te încurajez să explorezi cât mai multe dintre aceste sortimente, pentru a-ți rafina gusturile. Dacă vrei să începi, uite o listă care te poate ajuta:

  • Martini Rosso – 1863;
  • Martini Extra Dry - a fost lansat în prima zi a anului 1900;
  • Martini Bianco – 1910;
  • Martini Rosato;
  • Martini D’Oro – 1998;
  • Martini Fiero;
  • Martini Soda;
  • Martini Riserva Monterela;
  • Martini Bitter;
  • Martini Brut;
  • Martini Rosé;
  • Martini Dolce;
  • Martini Prosecco;
  • Martini Asti;
  • Martini Gold by Dolce&Gabbana;
  • Martini Royale.

 

Gânduri de încheiere

Cred că, dacă tot am început să scriu despre acest subiect, în curând voi face o listă de cocktailuri pe care le poți încerca, dacă vrei să îți rafinezi puțin gusturile. Până atunci însă, te invit să explorezi vermuturile și martini-urile. Totodată, dacă vrei să afli și mai multe despre etichetă, protocol, stil și multe alte lucruri legate de arta de a fi un om plăcut oriunde, oricând, înscrie-te la Facebook Messenger Newsletter. Pe curând!


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!