Frizura și barba perfecte pentru fizionomia ta - sugestii și ponturi utile

Andrei Pop      Saturday, June 8, 2019

Share this page with a friend

Într-un articol anterior am vorbit despre cum să alegem ochelarii de soare potriviți pentru fizionomia noastră (găsești link către articol aici). De ce contează aceste lucruri pentru un om interesat de etichetă, branding personal și bun gust în general? Pentru că o ținută armonioasă arată atenție la detalii și respect față de sine, două lucruri care ajută în a transforma brandul personal într-un brand magnetic.

În acest sens, mi se pare absolut normal să fim atenți la felul în care avem grijă de aspectul nostru exterior, începând cu frizura și terminând cu șosetele și lenjeria intimă (nu că una ar fi mai importantă decât cealaltă - toate sunt importante în egală măsură).

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă.

 

Frizura potrivită pentru fizionomia ta

În acest infografic găsești câteva idei. Evident, nu sunt singurele variante posibile, dar sunt un punct bun de început dacă nu ai inspirație sau vrei să încerci ceva nou, dar care să știi sigur că ți se potrivește. Așa cum spuneam și în cazul ochelarilor de soare, și frizura trebuie să vină în sprijinul echilibrării fizionomiei, astfel încât noi, în ansamblul nostru vizual, să transmitem armonie. De ce armonie? Pentru că asta place ochiului uman. Acesta e motivul pentru care suntem atât de fascinați de ceea ce unii numesc geometria sacră (vezi acele simboluri ezoterice precum „copacul vieții”, „floarea vieții” și altele de genul). Simetria, armonia geometrică, sunt aspecte care ne oferă confort la nivel subconștient.

 

Barba ideală pentru fizionomia ta

Barba, ca și frizura, vine ca un sprijin pentru a obține același efect estetic: armonie. Evident, din nou, ce vei vedea în infograficul de mai jos nu reprezintă singurele opțiuni din univers, însă sunt un punct bun de început.

 

Ponturi utile pentru cei interesați de grooming

Dacă ești interesat să îți duci experiența de grooming la următorul nivel, atunci te invit să pui în aplicare următoarele ponturi:

  • Găsește-ți un barbershop care oferă și consultanță nu doar tunsori. După cum ai văzut probabil, în zilele noastre găsim frizerii la fiecare colț de stradă, dar asta nu înseamnă că toți sunt într-adevăr calificați să te ajute să arăți de milioane. De aceea, îți sugerez să explorezi în orașul tău mai multe locații până când găsești acel barber care e capabil să îți ofere sugestii de hairt styling și grooming. O variantă pe care eu o folosesc ca să testez barberii este următoarea: de regulă, când te așezi pe scaun, barberul te întreabă „cum vă tundem astăzi?” sau ceva similar. În acel moment, eu îi răspund cu o întrebare: „Nu știu, mă gândesc să schimb ceva.. Aș vrea o părere de la tine Ce îmi sugerezi?”. Dacă e profesionist, te va întreba ad minimum pentru ce ocazii te pregătești sau în ce medii te învârți, înainte de a-ți face o sugestie. Dacă e capabil să îți ofere un astfel de serviciu, sunt șanse destul de mari ca acel barbershop să fie locația pe care o cauți
  • Creează o relație cu barberul tău. Da, e foarte important să faci asta dacă frizura și barba ta sunt aspecte importante pentru tine. De ce? Din 2 motive: în primul rând totul devine mai eficient - el știe exact ce vrei, iar tu nu mai trebuie să spui aceeași poveste de o mie de ori. Al doilea motiv, și, cred eu, cel mai important, e că timpul petrecut la barbershop devine o experiență cu adevărat umană. Până la urmă, de ce să fii un mort viu 20 de minute din viața ta, când ai putea să ai o experiență plăcută cu un om fain? Ca să construiești această relație, e important să îi fii loial. Mergi doar la el și faci rezervări doar cu acesta.

Cam atât pentru moment. Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să afli și mai multe, scrie-mi un comentariu și voi crea conținut nou în consecință. Totodată, dacă am ratat ceva sau crezi că ar mai fi lucruri de spus pe acest subiect, scrie-mi un comentariu ca să afle toată lumea informațiile noi și utile. Pe curând!


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!