Să călătorim cu stil: 6 ponturi utile

Andrei Pop      Monday, June 10, 2019

Share this page with a friend

Cred că e important pentru fiecare dintre noi să arătăm bine oriunde mergem. În această idee, m-am gândit să îți ofer câteva ponturi utile pentru când călătorești, astfel încât garderoba ta să fie bine gândită și întreținută oriunde ai merge.

 

1. Planifică-ți garderoba

Mergi într-o excursie de weekend? Prevezi și o posibilă întâlnire de afaceri? Poate vrei să pui un inel de logodnă pe degetul iubirii vieții tale și vrei să te îmbraci special pentru ocazie? Toate aceste întrebări impactează ceea ce ne punem în geanta de voiaj. Mai mult, afectează însăși dimensiunea genții. De aceea, pentru ca tu să fii mereu pregătit pentru o călătorie, îți sugerez să treci prin următoarele întrebări:

  • Unde merg?
  • Cât voi sta acolo?
  • Cât durează călătoria? Zbor cu escale? - spre exemplu, dacă ai un zbor cu escale și durează peste 4-5 ore, ideal ar fi ca în bagajul de mână să ai o periuță de dinți și o sticluță de parfum de voiaj (în măsura în care se permite - depinde de compania aeriană).
  • Care e politica privnd bagajul de mână și de cală al companiei aeriene cu care urmează să călătoresc?
  • Care sunt obiectivele mele pe parcursul călătoriei?
  • Care sunt posibilele incidente ce pot apărea pe parcursul călătoriei și cum mă pot pregăti pentru acestea? Spre exemplu, ce faci dacă bagajul de cală se pierde pe traseu? Cum îți ajustezi conținutul bagajului de mână pentru a face față unui astfel de scenariu?

 

2. Împăturește-ți ținutele smart

Dacă vrei să economisești spațiu, trebuie să îți împăturești bine ținutele, astfel încât să poată fi purtate chiar din seara în care ai ajuns la destinație. Uite mai jos câteva exemple oferite de cei de la Real Men Real Style, despre cum poți să împăturești smart cămășile și sacourile.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre stil masculin, îți sugerez să le studiezi canalul de youtube cu același nume. Personal, am găsit materialele lor video ca fiind extrem de educative.

 

3. Ad minimum, bagajul de mână să conțină schimbul de haine pentru 24 h

Așa cum spuneam și mai devreme, poate rămâi fără bagajul de cală și, dacă urmează o activitate pentru care trebuie să fii fresh, e mai bine să fii pregătit decât surprins. 

 

5. Izolează-ți încălțămintea

Poate că sunt puțin prăfuiți, puțin murdari, sau poate că sunt chiar noi și nepurtați. Nu contează. Încălțămintea se izolează de celelalte haine din geantă. Ca să obții acest efect, poți folosi o cască de păr pentru duș (nefolosită bineînțeles), pentru a acoperi tălpile pantofilor.

 

6. Planifică-ți conținutul genții în funcție de nevoi

Spre exemplu, de fiecare dată când călătoresc, pun schimbul de haine pe care intenționez să îl folosesc la aterizare cel mai aproape de suprafața genții. Astfel, mă pot pregăti cu ușurință pentru orice ocazie, fără să trebuiască să mai fac încă o Odysee prin geantă.

În aceeași idee, materialele de igienă personală sunt mereu foarte accesibile (de regulă într-un buzunar lateral), pe același principiu.

Spun aceste lucruri pentru că mi s-a întâmplat de mai multe ori să călătoresc cu delegații de persoane care erau foarte entuziasmate să exploreze localitatea în care ne aflam, la 5 minute după ce ajungeam la hotel. Evident, nu puteam ieși cu hainele de pe drum, așa că trebuia să fiu eficient. De aceea, îți sugerez să faci la fel. Te asigur că vei primi foarte multă apreciere pentru faptul că lumea nu a trebuit să aștepte după tine două veșnicii și jumătate pentru a ieși la plimbare.

 

Ar mai fi și alte ponturi dar mă opresc aici pentru moment. Sper că te vei bucura de aceste sugestii și că le vei pune în aplicare în următoarea ta călătorie. Pe curând!


Ți-a plăcut articolul? Mai avem multe informații și ponturi de împărtășit cu tine, dar nu le-am putut pune pe toate în scris. Așadar, dacă vrei să ne vedem live, intră pe pagina noastră de evenimente ca să vezi unde și când ne putem întâlni ca să te ajutăm să descoperi și mai multe din sfera etichetei și a bunului gust în general.

Dacă vrei să optezi pentru o variantă mai confortabilă, am pregătit și un curs online în care îți oferim detalii concrete, acționabile, despre cum poți deveni, în esență, un brand personal magnetic. Dacă accesezi acest link, vei beneficia de o reducere semnificativă pe care o oferim unui număr limitat de membrii ai comunității noastre.

Cu mare drag,

Andrei

 

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!