Voiam să îți scriu despre Sfântul Valentin, dar mai bine îți povestesc despre asta...

Andrei Pop      Wednesday, February 6, 2019

Share this page with a friend

Astăzi mă gândeam să scriu un articol oarecum standard legat de Sfântul Valentin. Însă, am să las subiectul acesta pentru o altă ocazie. Acum vreau să îți povestesc o întâmplare la care am fost martor și care m-a impresionat într-un mod extrem de plăcut pe deoparte, dar care totodată m-a pus pe gânduri.


Ora 11:30. Carrefour Market, Vulcan Center București. Merg să îmi iau o pereche de căști cu un microfon bun pentru podcastul Eticheta fără E-uri (mai multe detalii în curând wink). Intru în hipermarket, găsesc ce mă interesează, merg la casierie. În fața mea o doamnă cu fiica ei. Nimic ieșit din comun până acum. Apoi însă, în timp ce mama se lupta să adune merindele în plasă, fetița observă o cutie de donație pentru Crucia Roșie, care se afla lângă POS.

Fetița se uită lung la cutiuță, și apoi întreabă: Mami, punem și noi niște bani aici?

Mama, mai în glumă, mai în serios, răspunde: Hai lasă, nu vezi că ne-a sărăcit deja Carrefour-ul?

Fetița se uită puțin întristată la cutia de donație. Apoi mama continuă: „Ok, hai pune restul acolo”.

Fetița ia repede restul de la casier și cu bucurie și grijă pune fiecare monedă în cutia dedicată donațiilor pentru Crucia Roșie. Apoi, mama sa o ia de mânuță și pleacă împreună spre casă.


Mi-a plăcut mult ce am văzut la acea fetiță de 7-8 anișori. În mod ironic, ea înțelege mult mai bine ce înseamnă să fim o comunitate decât mulți adulți.

Și, apropo de Ziua Îndrăgostiților, cred că tot acel copil, prin demonstrația de compasiune față de oameni pe care nu îi cunoaște, precum și de încredere față de cei ce vor pune la bun folos acei bănuți, a arătat că înțelege mult mai bine ce înseamnă a iubi. Prin acel mic gest, ea a arătat că înțelege că iubirea înseamnă să ne pese și să contribuim, fără rețineri și fără așteptări. Și nu contează cu cât contribuim, important e să o facem.

Așa că în loc să îți scriu despre 3 idei de cadouri de Sfântul Valentin, sau cum să îți scoți prietena sau iubita la date cu această ocazie, prefer să te las să te gândești dacă tu într-adevăr iubești fără rețineri și fără așteptări și, dacă da, te invit să te uiți la propriile acțiuni și să vezi dacă ele reflectă ceea ce simți pentru persoana de lângă tine.

Cred că, dacă facem acest mic exercițiu de autocunoaștere, vom descoperi și ce cadou e potrivit pentru persoana iubită și cum să le arătăm că știm să iubim ca niște ladies și gentlemeni în adevăratul sens al cuvântului.

Comments

BPM Banner 85%

Imagini de la evenimentele anterioare

Înscrie-te la newsletter pentru a fi mereu primul care află despre informațiile și evenimentele pe care Etiquette Training le oferă!